maandag 9 mei 2011

Philippe Muyters op TV Brussel oa. over zijn hernieuwd samenwerkingsakoord met Brussel

Vlaams Minister van Werk, Begroting en Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA) was vorige week te gast in het programma Polspoel op TV Brussel.

Aanleiding voor dit interview was het samenwerkingsakkoord dat hij met zijn Brusselse college Benoît Cerexhe (CDH) heeft afgesloten inzake interregionale mobiliteit van werknemers. Beide ministers spreken van een WIN- WIN. In de Rand en de luchthavenregio in het bijzonder zijn er veel openstaande vacatures en hebben bedrijven moeite met kandidaten te vinden. In Brussel zijn er veel werkzoekenden die niet aan de bak geraken.

De samenwerking houdt ondermeer in een nauwere samenwerking tussen de arbeidsbemiddelingsdiensten VDAB en ACTIRIS wat betreft uitwisseling van vacatures. Voor elke openstaande vacature via de VDAB zal ACTIRIS zes werkzoekenden aanbieden; investeringen in taalcursussen want het gebrek aan tweetaligheid is een grote barrière, on-the-job-trainig, jobbeurzen zoals de jaarlijkse jobday op de luchthaven, Airportacademy of een soort van competentiecentrum voor luchthavengebonden activiteiten,...

Minister Muyters benadrukt dat samenwerking mogelijk is als beide gewesten er voordeel uithalen (WIN- WIN).

Bekijk de volledig rapportage op http://www.brusselnieuws.be/video/philppe-muyters-oostende-ook-brussel


 (BB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten