zondag 4 december 2011

Sociale problemen Brussel vloeien over naar de Rand

In de commissie Brussel en de Rand van het Vlaams Parlement werd er gedebatteerd over de voorspelde bevolkingsgroei in Brussel en de gevolgen hiervan op de Rand. in een reportage op Ring TV kwamen we het volgende te weten.

Irina De Knop (Open VLD, Vlaams Parlementslid): "De gevolgen zijn nu al voelbaar. Het onderwijs is het beste voorbeeld. Op 6 jaar tijd is het aantal Brusselaars in het Vlaamse onderwijs al verdubbeld."

Lucas Vandertaelen (Groen!, Vlaams Parlementslid): "het is meer dan hoog tijd dat Brusselse en zijn Vlaamse collega's gaan samenzitten. Er is overvloei  van Brussel in de Vlaamse Rand die de komende jaren alleen maar sterker zal worden. Als daar geen gemeenschappelijk antwoord op komt gaan we naar een zeer sociale explosieve situatie."

Geert Bourgeois (N-VA, minister Vlaamse regering): " we zijn bereid tot een dialoog maar stellen dat spreken met elkaar alles zal oplossen is kort door de bocht. Brussel moet eerst voor eigen deur vegen en zorgen voor een goed huisvestingsbeleid, een goed arbeidsmarktbeleid en veiligheid,...'Sociale problemen Brussel breiden uit naar de... door  Zoomin_Vlaanderen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten